Nagellak swatches

Catrice Galactic Glow Swatches and Review

Dus… Ik heb een tijdje geleden alle nieuwe toppers van Catrice gekocht, maar omdat ik niet de snelste ben met swatchen en het nabewerken van mijn foto’s, zien jullie ze nu pas op de blog. Ik heb er zeven, maar er schijnen er nog meer te zijn.

So… I little while ago I bought all the new toppers by Catrice that I could get here where I live. I bought seven, but apparently there could be one or a couple of more out there. I’m not the fastest in swatching and getting my photos ready, so it took a while to get them ready for the blog.

Catrice Galactic Glow left to right: 01 Night-Time Stargazing, 02 Enchanted By Prismatic Spell, 04 Fast As Lightning Speed, 05 Watch Out! Universe Blaze, 06 Conquer The Auroral Belt, 07 Feel The Cosmic Vibe, 08 Follow The Zodiacs

Bij zes van de zeven toppers heb ik steeds dezelfde methode gebruikt: hoe ziet het eruit over zwart, over wit en over een nagellak die vergelijkbaar is met de basiskleur. En hoe zien ze eruit in twee laagjes over je natuurlijke nagel. Dit laatste wordt door Catrice afgeraden. Er staat duidelijk op alle potjes: USE BASECOAT.

With six of the seven toppers I used the same method: how does it look over black, over white and over a nail polish similar to the base colour. And finally how does it look in two coats on its own. This last option is not advised by Catrice. On all the bottles it clearly states: USE BASECOAT.

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om zo veel mogelijk informatie in één foto te brengen, zodat je snel een indruk hebt wat deze toppers doen. Stel je staat in de winkel en hebt een potje in je hand, dan kan je met één foto van deze post al geholpen zijn. Laten we dus maar snel beginnen! En ook handig om te weten: ik heb alle foto’s met natuurlijk zonlicht gemaakt.

I chose to put as much information in my pictures as I could, that way you get an impression of the possibilities of these toppers at one glance. Imagine you’re in a store holding one of these bottles, then one picture from this post can help you out. Let’s get started! And also good to know: I took all pictures with natural sunlight.

Catrice Galactic Glow 02 Enchanted By Prismatic Spell

Swatches Catrice Galactic Glow 02 Enchanted by Prismatic Spell

De eerste topper die ik bespreek is de tweede in mijn rijtje. Dit is Catrice Galactic Glow 02 Enchanted By Prismatic Spell. Deze topper heeft een lichtroze basis en roze naar goud kleurende flakies. De shift is subtiel en alleen een beetje zichtbaar over de zwarte basis. Over wit valt het effect bijna weg op de foto, in het echt kon je wel een subtiele sparkle zien. Over de roze nagellak is het een leuke transformerende topper. De twee laagjes op mijn pink laten zien dat het heel transparant is.

The first topper I’m showing is the second from the line up. This is Catrice Galactic Glow 02 Enchanted By Prismatic Spell. This topper has a light pink base and flakies that have a subtle shift going from light pink to gold. This subtle shift is only slightly showing up on the black base. Over white it hardly shows on the picture, but it added a soft sparkle in reality. On top of the pink nail polish it’s a really fun transforming topper. The two coats on my little finger show it’s really sheer.

Catrice Galactic Glow 04 Fast As Lightning Speed

Swatches Catrice Galactic Glow 04 Fast As Lightning Speed

Fast As Lightning Speed heeft een meer koraalroze basis met flakies die gaan van roze naar lichtoranje. De shift is wederom het beste zichtbaar over de zwarte basis. Op de witte ondergrond zie je dat deze basis wat meer kleur afgeeft. Over de koraalkleurige nagellak Meet Me At Coral Island geeft het een leuk transformerend effect. Maar in twee laagjes op mijn pink is deze ook heel transparant.

Fast As Lightning Speed has a more coral base with flakies shifting from pink to light orange. The shift is again showing best over a black base. Over a white base you can see that this base colour gives of a little more colour. Over coral nail polish shade Meet Me At Coral Island it has a fun transformative effect. But in two coats on my little finger it’s showing very sheer.

Catrice Galactic Glow 05 Watch Out! Universe Blaze

Swatches Catrice Galactic Glow 05 Watch Out! Universe Blaze

Watch Out! Universe Blaze heeft meer kleur in de basis. De basis is rood met flakies die gaan van fuchsia roze naar oranje. De shift laat zich het beste zien over de zwarte nagellak. Over de witte basis zie je dat deze topper echt meer kleur afgeeft. Dat is iets om rekening mee te houden! Over de rozerode nagellak Sassy Polish With Good Habits geeft ook deze topper een leuk transformerend effect. Op mijn pink zijn de twee laagjes misschien wel leuk genoeg om zo te dragen (als je van jelly nagellakken houdt).

Watch Out! Universe Blaze has more colour in the base. The base is a strawberry red with flakies going from hot pink to orange. The shift shows best over the black nail polish. Over the white base you can see that this topper comes with a good wash of colour, something to keep in mind when making combinations! On top of the reddish pink nail polish Sassy Polish With Good Habits gives this topper a nice transforming effect. The two layers on my little finger could even be worn just like that (if you like jelly nail polishes).

Catrice Galactic Glow 06 Conquer The Auroral Belt

Swatches of Catrice Galactic Glow 06 Conquer The Auroral Belt

Conquer The Auroral Belt heeft een transparante paarse basis met flakies die gaan van paars naar goud. Wederom is de shift het beste te zien over de zwarte nagellak (ik blijf mijzelf herhalen op dit punt). Over de witte nagellak zie je dat deze nagellak transparanter is en minder kleur afgeeft dan de vorige. Over de paarse nagellak Purple Is The Best Policy geeft het wederom een leuk transformerend effect (ook hier blijf ik mijzelf herhalen😉 ). Op mijn pink zie je dat deze topper echt een heel transparantie basis heeft.

Conquer The Auroral Belt has a sheer purple base with flakies shifting from purple to gold. Again the shift is showing best over black nail polish (I’m starting to sound like a broken record). Over the white nail polish you can see it’s more sheer than Watch Out! Universe Blaze. Over the purple nail polish Purple Is The Best Policy it gives a nice transforming effect (again I’m beginning to sound like a broken record 😉). On my little finger you can see that this topper has a really sheer base.

Catrice Galactic Glow 07 Feel The Cosmic Vibe

Swatches of Catrice Galactic Glow 07 Feel The Cosmic Vibe

Feel the Cosmic Vibe heeft ook een paarse basis. Deze kleur is koeler paars en Conquer The Auroral Belt is warmer/roder paars. De flakies zijn blauw en als je heel goed draait, dan zie je ze ook een beetje paars. Over zwart zie je vooral hoe blauw de flakies zijn. Over de witte nagellak zie je dat deze topper meer kleur geeft. Over de paarse nagellak If Not Purple… Then What? heeft het een leuk transformerend effect. Op mijn pink zie je twee laagjes die een leuk laagje kleur geven.

Feel The Cosmic Vibe also has a purple base. This colour is a cooler purple and Conquer The Auroral Belt is a warmer more red purple. The flakies are predominantly blue, only if you really turn and tilt you can see a bit of purple. Over the black base you can really tell how blue the flakies are. Over the white nail polish you can see that the topper has more colour in the base. Over the purple polish If Not Purple… Then What? it shows it’s fun transformative effect. On my little finger you can see that two coats give a nice wash of colour.

Catrice Galactic Glow 08 Follow The Zodiacs

Swatches of Catrice Galactic Glow 08 Follow The Zodiacs

We zijn er bijna! Nu is Follow The Zodiacs. Deze topper heeft een lichtblauwe basis met flakies die gaan van goudgroen naar blauw. Ik vind dit echt zo’n zeemeerminnen kleur. Deze topper zit echt tjokvol flakies. Over zwart toont de topper heel erg groen, maar over wit voornamelijk blauw. Over de blauwe nagellak Me, Myself And My Polish (ook hier en hier gebruikt) zie je wat van allebei. Ook de twee laagjes op zichzelf vind ik erg mooi.

We’re almost there! Now it’s Follow The Zodiacs turn. This topper has a lightblue base with flakies going from a golden green to blue. It’s giving me mermaid vibes. This topper is really packed with flakies. Over the black base it’s showing really green, but over white is mostly blue. Over the blue polish Me, Myself And My Polish (also used here and here) you can see a bit of both. I also really like this one in two coats on it’s own.

Catrice Galactic Glow 01 Night-Time Stargazing

My three transparent toppers left to right: Catrice ICONails 62 I Love Being Yours, Catrice Galactic Glow 01 Night-Time Stargazing, Wikkid Polish Air

Voor de topper Night-Time Stargazing heb ik het iets anders aangepakt. Ik heb deze topper vergeleken met twee andere toppers die ik heb en die een vergelijkbare vibe afgeven. Van links naar rechts: Catrice ICONails 62 I Love Being Yours, Catrice Galactic Glow 01 Night-Time Stargazing en Wikkid Polish Air.

For the topper Night-Time Stargazing I changed my method. I compared this topper with two other toppers I have that seem comparable. From left to right: Catrice ICONails 62 I Love Being Yours, Catrice Galactic Glow 01 Night-Time Stargazing and Wikkid Polish Air.

Comparison of Catrice Galactic Glow to Catrice I Love Being Yours and Wikkid Polish Air

Op mijn wijsvinger heb ik 1 laagje Catrice ICONails 62 I Love Being Yours over zwart en wit gedaan. Deze topper heeft flakies die van lichtroze naar goud gaan. Op mijn middelvinger heb ik 1 laagje Catrice Galactic Glow 01 Night-Time Stargazing over zwart en wit gedaan. Deze topper heeft flakies die van groen naar blauwig paars gaan. Op mijn ringvinger heb ik 1 laagje Wikkid Polish Air (ook hier gebruikt) gedaan over zwart en wit. Deze topper heeft flakies die van roze naar groen gaan. Op mijn pink heb ik twee laagjes van Night-Time Stargazing gedaan, je ziet dat dit een hele transparante topper is. Ik moet wel zeggen dat de shift van de Wikkid topper het gemakkelijkst op de foto was vast te leggen.

On my index finger I’m wearing 1 coat of Catrice ICONails 62 I Love Being Yours over black and white. This topper has flakies that shift from light pink to gold. On my middle finger I’m wearing 1 coat of Catrice Galactic Glow 01 Night-Time Stargazing over black and white. This topper has flakies that shift from green to a purplish blue. On my ring finger I’m wearing 1 coat of Wikkid Polish Air (also used here) over black and white. This topper has flakies that go from pink to green. On my little finger I’m wearing two coats of Night-Time Stargazing, it shows that it’s a really sheer topper. I do have to point out that the shift of the Wikkid polish is easier to capture and clearly showing on the picture.

Al met al ben ik erg blij dat ik de “complete” collectie heb gekocht. Ik hoop ze de komende tijd hier en daar te laten zien in nail art op de blog. Welke toppers zijn jouw favoriet? Mijn favorieten zijn de combinatie Watch Out! Universe Blaze met Sassy Polish With Good Habits en Follow The Zodiacs.

In the end I’m really happy I bought the “complete” collection. I hope to let them pop up here and there in nail arts on the blog. Which topper is your favourite? My favourites are the combination Watch Out! Universe Blaze over Sassy Polish With Good Habits and Follow The Zodiacs.

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie