Nagellak swatches, Nail art

Polished Pantone S/S19 deel 1

Toen Maria @thenailpolishhoarder stopte met de organisatie van #itpantone2018 hebben Julia @juliabrenchley en ik deze later afgemaakt. Nu zijn we samen de challenge #PolishedPantoneSS19 gestart, omdat we het toch weer erg leuk vinden om het seizoenspalet te swatchen. Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik het superleuk vind om passende nagellak kleuren te vinden bij de seizoenstinten van Pantone. In principe zijn we de challenge voor onszelf gestart, maar er doen nu ook andere mensen mee en daar zijn we ontzettend blij mee! Ook zijn we heel blij met de mooie collages die we op instagram mogen gebruiken van Lady Basil/ Reyhan S.D. Dus volg onze hashtag #PolishedPantoneSS19 en laat je verrassen door de swatches van iedereen.

When Maria @thenailpolishhoarder stopped organising the #itpantone2018 challenge, Julia @juliabrenchley and I finished it by ourselves. Now we have started the challenge #PolishedPantoneSS19, because we would really like to swatch the seasonal palette. If you follow my blog for longer, you know I really like it to search for matching polishes with the seasonal palette of Pantone. We started this challenge for ourselves, but are very happy more people are joining! We’re also very happy with the beautiful collages we’re allowed to use on insta by Lady Basil/ Reyhan S.D. So give our hashtag #PolishedPantoneSS19 a follow and be surprised by the swatches of all the participants!

Calendar and dates of #PolishedPantoneSS19

Hier zie je onze planning. We hebben de volgorde een beetje door elkaar gedaan, zodat niet alle geeltinten of oranje tinten achter elkaar zouden zijn. Ook slaan we Pink Peacock over, omdat deze ook onderdeel was van het herfst/ winter palet. We hebben ook elke paar swatches een nail art optie toegevoegd. Als je dan toch kleuren heb gekozen bij ieder thema, waarom ze niet combineren tot een art?

Here’s our calendar with all the dates. We changed the order of the colours a bit, so we would not have to swatch all the yellow and orange shades after each other. Every couple of swatches we added an option to make a nail art with the previous colours. If you’ve chosen your polishes with the themes, why not combine them and make it art?

Pantone Jester Red

We zijn de challenge gemakkelijk geopend met een meer klassieke rood tint. Rode nagellak heeft bijna iedereen wel. Ik koos uit mijn collectie L’Oreal Rubis Folies. Ik laat hier twee laagjes zien.

We started the challenge with an easier more classic red shade. Red nail polish is very common and almost everyone has some. I chose a polish from my collection: L’Oreal Rubis Folies. I’m showing two coats.

Pantone Fiesta

Fiesta kwam daarna. Dit is oranjerode tint. Ik koos voor Catrice ICONails 57 Make Your Polish A Priority. Ik draag twee laagjes.

Fiesta was next. This is an orangey red shade. I chose for Catrice ICONails 57 Make Your Polish A Priority. I’m showing two easy coats.

Pantone Pepper Stem

Pantone Pepper Stem is een groene tint die ik niet kon matchen met mijn collectie. Als ik dan toch een groene nagellak moet kopen (zo vervelend 😉), wilde ik liever iets dat “anders” was. Ik koos voor Masura Forest Fairy, een jelly met flakies. Ik heb vier (!) dunne laagjes aangebracht, maar wat een prachtige effect heeft deze nagellak!

Pantone Pepper Stem is a green shade that I could not match with my collection. So I needed to buy a new green polish. I wanted something a little different, so I chose Masura Forest Fairy, a jelly with flakies. I applied four (!) thin coats, but this is really beautiful.

Nail art with Pantone Jester Red, Fiesta and Pepper Stem

Smoosh marble nail art with Pantone Pepper Stem, Fiesta and Jester Red

Tot slot maakte ik dus een nail art met de kleuren van deze periode. Ik wist niet zo goed hoe ik iets kon maken met zulke verschillende nagellakken. Ik besloot er een smoosh marble mee te maken en ik vind het heel mooi geworden!

Lastly I made a nail art with the colours of this period. I did not really know what to do with such different polishes, so I decided to make a smoosh marble. I really like the result!

Dit was dan de opening van onze eigen challenge! Zouden jullie ook mee willen doen met ons?

So this was the opening of our own challenge! Would you like to join us in this challenge?

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie