Nagellak swatches

Pantone challenge A/W 2019 slot

Als eerste wil ik jullie vertellen dat mijn blog Jackie’s Spare Moments morgen 1 jaar bestaat! Ik kan het niet geloven dat het zo snel is gegaan. Ik heb iets meer dan 100 blog posts geschreven en ik hoop dat het komende jaar weer te doen!

First I want to tell you that tomorrow my blog will turn 1! Happy blogiversary to me 😄 I can’t believe how time has flown by. I wrote a little over 100 blog posts and I hope to do the same next year!

Zoals jullie misschien hebben gemerkt is het al een tijd geleden dat ik over de Pantone challenge heb geschreven. Dit komt omdat deze challenge helaas is gestopt op instagram. Ik heb besloten om voor mijn eerste blogverjaardag deze challenge dus af te ronden! Bereid je voor op een mega post met negen swatches met de andere kleuren van het seizoenspalet. De eerste post vind je hier en de tweede hier. Helaas ontbreken dus de mooie collages van Maria van TheNailPolishHoarder.

Maybe you have noticed that it’s been a while since I wrote about the Pantone challenge. The challenge was sadly ended on instagram. I have decided to finish the challenge for my first blogiversary! Be prepared for an epic post with nine swatches of the final colours of the seasonal palette. The first post is here and the second here. Sadly I end it without the beautiful collages by Maria of TheNailPolishHoarder.

Mellow Rose

Als eerste komt Mellow Rose. Deze kleur wordt door Pantone beschreven als een traditionele Engelse tint. Ik heb hiervoor Sally Hansen color therapy 240 Primrose and Proper gekozen. Op de foto draag ik twee laagjes. De kleur is op de nagels iets donkerder dan in het flesje.

First up is Mellow Rose. This colour is described by Pantone as a traditional English shade. I chose Sally Hansen color therapy 240 Primrose and Proper. I’m wearing two coats. The colour dries down a bit darker than in the bottle.

Limelight

Voor Limelight heb ik een kleur van essence gebruikt. Dit is 114 my highlighter. Niet zichtbaar op de foto is dat deze nagellak ook een klein beetje shimmer heeft, waardoor deze nagellak echt opgloeit in het het licht. Op de foto draag ik twee laagjes. Ik heb geen witte base coat gebruikt.

For Limelight I chose a nail polish by essence. This is 114 my highlighter. It’s not visible on the picture, but this polish has a little shimmer. If it’s hit by direct sunlight is truly glows. I’m wearing two coats. No white undies needed.

Quetzal Green

Ik vond Quetzal Green een lastige kleur om er een bijpassende nagellak bij te vinden. Het is een vrij diepe blauw-groene tint. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Essie Trophy wife. Door de metallic finish toont hij wat lichter op de nagels, maar in het potje ziet het er goed uit. Ik draag twee laagjes.

Quetzal Green was a difficult colour to match. It’s a deep blue-green shade. In the end I went with Essie Trophy wife. It’s a polish with a metallic finish, so it shows a bit lighter on the nails. I’m wearing two coats.

Pink Peacock

Deze felle dieprozerode kleur was geen vriendje van mijn camera. Uiteindelijk wilde Essie B’aha Moment wel kleurecht op de foto. Ik draag op de foto één, wat dikker aangebracht, laagje. Deze Essie lak is heel gepigmenteerd.

This deep pink shade was no friends with my camera. In the end Essie B’aha Moment wanted to show her real colour on the picture. I’m wearing one thick coat of this polish. It’s very pigmented.

Sargasso Sea

Sargasso Sea is een hele mooie donkerblauw. Het is een van de kleuren van het Klassieke palet van Pantone. Ik vond een match in DA Nails 032 Navi Blue. Ik draag twee laagjes op de foto.

Sargasso Sea is a very beautiful deep blue. It’s part of the Classic Colour Palette. I matched it with DA Nails 032 Navi Blue (DA nail polish is a local Dutch brand). I’m wearing two coats.

Tofu

Tofu is een creme wit. Ik koos voor Catrice ICONails 24 Good Lack! omdat dit een hele fijne off-white is. Deze lak heeft een witte shimmer waardoor hij opgloeit in het licht. Ik heb twee laagjes aangebracht.

Tofu is a creamy white. I chose to match it with Catrice ICONails 24 Good Lack!, because that’s a very nice off-white polish. This polish has a white shimmer and it glows when hit with the light. I’m wearing two coats.

Almond Buff

Pantone beschrijft Almond Buff als een camel tint. Ik vond het een lichte goudkleur. Ik heb gekozen voor Herome Nail Colour in nummer 13. En als je wat zonlicht op deze nagellak laat vallen dan wacht je een holo verrassing. Ik heb twee laagjes aangebracht voor de foto.

Pantone describes Almond Buff as a camel hue. I thought it’s more a golden shade. I chose Herome Nail Colour in number 13 as a match. And if you hold it up in direct sunlight, you’re up for a holo surprise. I’m wearing two coats on this picture.

Quiet Gray

Voor Quiet Gray koos ik Herome Nail Colour nummer 65. Het heeft een zachte metallic finish en je ziet wat lichte kwastsporen. Ik draag 2 laagjes.

For Quiet Gray I chose Herome Nail Colour number 65. It has a soft metallic finish and you can see some slight brush strokes. I’m wearing two coats.

Meerkat

Als laatste kleur is Meerkat. Ik heb hiervoor Essie Leggy Legend gekozen. Een van mijn favoriete kleuren voor de herfst.

The last colour of this seasonal palette is Meerkat. I chose Essie Leggy Legend. One of my favourite colours for autumn.

Wat vinden jullie van deze Pantone kleuren voor deze herfst en winter? Zit er nog een favoriet van je bij?

How do you like these colours of the Pantone palette for autumn and winter? Is there a favourite of yours included?

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie