Nail art

Favorite Painter collab: Piet Mondriaan nail art

Van de week mocht ik op Instagram eindelijk deze nail art delen, die ik heb gemaakt voor de Favorite Painter collab georganiseerd door Polish.Lab.Rat. En nu geef ik het ook aandacht op de blog. Er zijn prachtige freehand nail arts gemaakt, maar ik maakte een full nail stamping decal. Een techniek die ik alweer bijna twee jaar geleden voor het eerst had uitgeprobeerd.

Last week it was finally time to share this nail art on Instagram, that I made for the Favorite Painter collab organised by Polish.Lab.Rat. And now I’m also talking about it here on the blog. Some participants made beautiful freehand nail arts, but I used the technique of a full nail stamping decal. It’s a technique that I haven’t done in almost two years after my first try.

Piet Mondriaan - Composition with large red plane, black, grey and blue (1921)

Ik koos dit schilderij van Piet Mondriaan als mijn inspiratie. Het heet Compositie met groot rood vlak, zwart, grijs en blauw (1921)

I chose this painting by Piet Mondriaan as my inspiration for the nail art. It’s called Composition with large red plane, black, grey and blue (1921)

Stamping decal on clear stamper with Piet Mondriaan style decal

En hier zie je een van de in totaal twee stamping decals die ik maakte.

Here is one of the two stamping decals I made.

Piet Mondriaan nail art, stamping decals

Om uiteindelijk tot deze nail art te komen. En zelfs op twee nagels kan je een groeiende lijn zin qua ervaring en netheid. De eerste decal die ik plaatste was op mijn middelvinger en dat ging niet helemaal goed. Vingernagels zijn rond enzo, en de decal was ook nog vrij groot voor mijn korte nagels. De tweede decal ging alweer een stuk beter!

And here’s the finished nail art! And even on two nails you can see a learning curve. I started placing the first decal on my middle finger and it went on all crooked. Finger nails are sort of rounded and the decal was rather large for my short nails. Ah, well, you know… The second decal was already looking much better!

Materials used for Piet Mondriaan nail art: OPI Tile Art To Warm Your Heart, essence 33 wild white ways, Essie hay there, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, BornPretty stamping plate Geometry BP-X17, KADS black stamping polish

Dit heb ik gebruikt: OPI Tile Art To Warm Your Heart, essence 33 wild white ways, Essie hay there, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, BornPretty stempelplaat Geometry BP-X17, KADS zwarte stempellak.

Materials used for Piet Mondriaan nail art: OPI Tile Art To Warm Your Heart, essence 33 wild white ways, Essie hay there, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, BornPretty stamping plate Geometry BP-X17, KADS black stamping polish.

Stay safe, stay healthy!

Jackie