Nail art

Nail art voor 75 jaar vrijheid

Op deze 5 mei vieren we dat we in Nederland op aangepaste wijze dat wij al 75 jaar in vrijheid leven. Dit vieren doen we na de aangepaste herdenking op 4 mei, waarbij we stil hebben gestaan bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Ondanks alle beperkingen door de coronamaatregelen, vind ik het nog steeds belangrijk om op de blog stil te staan bij deze mijlpaal. 

This Fifth of May we celebrate in the Netherlands that we’re living in freedom for 75 years. This celebration followed after the commemoration on the Fourth of May of all the victims of the Second World War and victims of later war situations and peace missions. This year both the commemoration and the celebration have been scaled back due to the COVID-19 measures. I still feel it’s important to recognize this milestone on the blog.

Nail art voor 75 jaar vrijheid, Bevrijdingsdag, 75 years freedom

Vandaag draag ik deze nail art. Ik heb mij laten inspireren door het kleurenpallet dat wordt gebruikt voor deze dagen. Op de rode nagels heb ik met zilver bloemen gestempeld, op mijn witte nagel heb ik een zilveren decal van een duif gebruikt en met een blauwe pen het getal 75 eronder gezet.

Today I’m wearing this nail art. I was inspired by the colours that are used for this day. On the red nails I’ve stamped flowers with silver polish and on the white nail I used a silver water decal of a pigeon and I wrote in blue the number 75.

Materials used: essence the gel polish 33 wild white ways, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Il etait un vernis 50%sparkly, 50% fairy dust, KADS stamping-late NATURE 016, AliExpress water decals YK-031, blue pen

Dit heb ik gebruikt: essence the gel polish 33 wild white ways, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Il etait un vernis 50% sparkly, 50% fairy dust, KADS stempelplaat NATURE 016, AliExpress water decals YK-031, blauwe metallic pen.

Materials used: essence the gel polish 33 wild white ways, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Il etait un vernis 50% sparkly, 50% fairy dust, KADS stamping plate NATURE 016, AliExpress water decals YK-031, blue metallic craft pen.

Wat eigenlijk een feestelijke dag had moeten zijn, is dus een thuis dag geworden. En in een tijd met zoveel beperkingen aan je bewegingsvrijheid, is het een flink contrast om stil te staan bij deze lange tijd van vrede. Toch gaan we er een gezellige dag van maken. In aanloop naar deze dag toe hadden we al lesmateriaal gebruikt van het comité 4 en 5 mei, wat een paar mooie gesprekken met de kinderen heeft opgeleverd. Daarmee hoop ik dat deze dag voor onze kinderen toch wat diepgang heeft gekregen.

It should have been a festive day of celebration, but it was turned into another day at home. In a time with so many social restrictions, it seems very contrasting to celebrate this long period of peace and prosperity. Still we intend to create a fun day at home with our kids. In the weeks leading up to this day we used some educational materials from The National Committee for 4 and 5 May. This resulted in some lovely conversations with the kids. So I hope that this milestone has passed with a special meaning for them.

Stay safe, stay healthy!

Jackie