Nail art

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Dit vieren volgt na de herdenking op 4 mei, waarbij we stilstaan bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Volgend jaar vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Maar ik wil dit jaar alvast wat aandacht schenken aan Bevrijdingsdag. De vanzelfsprekendheid waarbij wij onze vrijheid beleven, is niet overal op de wereld gelijk. Er is het afgelopen jaar weer genoeg gebeurd, waardoor ik behoefte had om het op de blog extra aandacht te geven.

On the Fifth of May we celebrate in the Netherlands that we can live here in freedom. This celebration follows after the commemoration on the Fourth of May of all the victims of the Second World War and victims of later War situations and peace missions. Next year we will celebrate that we live in freedom for 75 years. But I wanted to write something about the Fifth of May today. The freedom we experience in our daily lives is not equally distributed over the world. Last year many tragic things have happened, so I felt the need to give it some attention already.

De bekendste manier om Bevrijdingsdag te vieren is door een Bevrijdingsfestival te bezoeken. Er worden er 14 gehouden door heel Nederland. Hier vieren we zowel de bevrijding als het leven in vrijheid, maar staan we ook stil bij plaatsen in de wereld waar mensen niet in vrijheid leven zoals wij. Wij mogen vrijheid niet voor lief nemen. Gezamenlijk zijn de 14 festivals het grootste ééndaagse evenement van Nederland.

The best way to celebrate the Fifth of May is by attending one of the 14 Liberation Festivals held throughout the country. Here we celebrate both our liberation and the freedom we currently enjoy, but we also pay attention to the presence or absence of freedom in the rest of the world. After all, freedom is not always a given for everyone and should not be taken for granted. Collectively, the festivals that take place on the Fifth of May have grown to become the largest single-day cultural event in the Netherlands.

Bevrijdingsdag nail art

Aangezien dit een nagellak blog is, heb ik er uiteraard een passende nail art bij gemaakt. Ik heb gekozen voor de kleuren van onze nationale vlag: rood, wit en blauw. Op de ene stempelplaat vond ik het woord “Freedom” en op het andere een hartje met peace-teken ineen.

Because this is a nail polish blog, I created a fitting nail art. I chose the colours of our national flag: red, white and blue. On one stamping plate I found the word “Freedom” and on another one I found a heart shaped peace symbol.

Materials used: White stamping polish, Revlon Top Speed 335 Spirit, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Hit the bottle stamping polish Navy Jones's Locker, Dashica stamping plate SDP-76 and Infinity Nails 81

Dit heb ik gebruikt: witte stempellak, Revlon Top Speed 335 Spirit, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Hit the bottle stamping polish Navy Jones’s Locker en Dashica stempelplaat SDP-76 en Infinity Nails 81.

Materials used: white stamping polish, Revlon Top Speed 335 Spirit, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Hit the bottle stamping polish Navy Jones’s Locker and Dashica stamping plate SDP-76 and Infinity Nails 81.

Ik hoop dat jullie een hele fijne Bevrijdingsdag hebben gehad en tot de volgende keer!

I hope everyone celebrated a great Fifth of May and until next time!

Jackie