Nagellak swatches

Polished Pantone SS19 deel 4 (laatste)

Drie weken geleden schreef ik mijn vorige post over Polished Pantone SS19, de challenge die Julia @juliabrenchley en ik organiseren op instagram. Het is weer tijd voor een overzicht van de swatches van de kleuren van deze en tevens laatste periode. Na 9 intensieve weken waarin ik heel veel kleuren lakte, is de challenge alweer afgelopen!

It’s been three weeks since I wrote on the blog about the Polished Pantone SS19 challenge that Julia @juliabrenchley and I are hosting on instagram. In this post I’ll walk you through all the swatches of the colours of this final period. After 9 weeks of lots of swatching the challenge has ended!

Pantone Sweet Corn

Als eerste is nog Pantone Sweet Corn. Dit is een van de neutrale kleuren van dit seizoen. Ik koos hierbij Catrice Luxury Nudes soft matt 01 White & Bright. Dit is een matte sneldrogende off-white nagellak van een limited edition collection van een paar jaar geleden. Het is erg streperig en daarom draag ik het nooit. De nagellak heeft een roze shimmer. Ik draag hier twee laagjes zonder top coat.

First up is Pantone Sweet Corn. This is one of the neutral colours of this season. I chose Catrice Luxury Nudes soft matt 01 White & Bright. This is a matt quick drying off-white nail polish of a limited edition collection of a few years ago. It dries down very streaky and that’s why I never wear it. The polish has a pink shimmer. Here I’m wearing two coats without top coat.

Catrice Luxury Nudes 01 White and Bright with top coat as Pantone Sweet Corn

Met een laag top coat is de lak een een stuk egaler. Dit ziet er beter uit!

With a layer of top coat it’s more evened out. I like it better now!

Pantone Brown Granite

Voor Pantone Brown Granite, ook een van de neutrale kleuren, koos ik OPI That’s what friends are Thor. Deze lak droogt een stuk donkerder op dan in het potje, maar daardoor klopt het met de Pantone swatch. Ik laat hier twee laagjes zien met top coat.

For Pantone Brown Granite, another one of the neutral colours, I chose OPI That’s what friends are Thor. This polish dries down a lot darker, but that gives it a match to the Pantone swatch. Shown are two easy coats with top coat.

Pantone Lemon Verbena

Hierna kwam Pantone Lemon Verbena. Hiervoor koos ik Essence 38 love is in the air. Ik vind dit een hele fijne gele nagellak. Dit is twee laagjes met top coat.

Now it’s Pantone Lemon Verbena’s turn. For this colour I chose Essence 38 love is in the air. I love this yellow polish. This is two easy coats with top coat.

Pantone Turmeric

Pantone Turmeric is een kruidige oranje. Aangezien oranje de nationale kleur is van Nederland, heb ik mijn best gedaan om iets anders te vinden dan een creme nagellak. Hier draag ik twee laagjes van Masura Orange Fresh, een heldere oranje nagellak met holografische flakes. Ik heb deze foto gemaakt met lampen in plaats van de zon, dus de holo laat zich niet zien.

Pantone Turmeric is a spicy orange. Since orange is the national colour of the Netherlands, I tried my best to find a pretty one. This is two coats of Masura Orange Fresh, a bright orange polish with holographic flakes. Since I took this picture under artificial light, the holo is not showing.

Pantone Pressed Rose

En dan is het nu de beurt voor Pantone Pressed Rose. Ik draag twee laagjes van Essie Young, wild & me. Deze nagellak brengt heel gemakkelijk aan. Ik heb nog wel top coat gebruikt.

Next is Pantone Pressed Rose. I’m wearing two coats of Essie Young, wild & me. This polish applies really easily. I also used top coat.

Pantone Living Coral

Ik heb al meerdere koraalkleurige nagellakken gebruikt voor de kleur van het jaar. Dus deze keer koos weer een andere en ging ik voor Essie Sunday Funday als Pantone Living Coral. Ik laat hier twee laagjes zien met top coat. Ik heb deze nagellak al een keer eerder op de blog laten zien. Als je beide foto’s naast elkaar zet, zie je dat er kleur verschil is. Dat klopt en komt door het licht. De eerste keer maakte ik de foto in de zon, deze keer met een daglicht lamp. Maar allebei kloppen ze, omdat deze kleur meerdere gezichten kent.

I have already used multiple coral polishes for the colour of the year. So this time I chose Essie Sunday Funday as Pantone Living Coral. I’m showing you two coats with top coat. I’ve used this nail polish before on the blog. If you put the photos next to each other you see that there’s a difference in colour. That’s because I used a different light source this time. First time I made a picture in the sun, this time I used a day light bulb. Both are correct representations of this polish 😊

Nail art with Pantone Brown Granite, Lemon Verbena, Turmeric, Pressed Rose en Living Coral

Nail art with Pantone Turmeric, Pantone Lemon Verbena, Pantone Brown Granite, Pantone Pressed Rose and Pantone Living Coral.

De laatste opdracht was een nail art met een hele serie kleuren van de challenge, namelijk Pantone Brown Granite, Pantone Lemon Verbena, Pantone Turmeric, Pantone Pressed Rose en Pantone Living Coral. Ik heb twee verschillende smoosh technieken en fluid nail art gedaan. Ik wilde de resultaten van de verschillende technieken eens naast elkaar zien. Ik zal nu per vinger vertellen wat ik heb gedaan. Op mijn wijsvinger heb ik de techniek gebruikt die ik meestal doe. Ik bracht wat druppels nagellak aan op mijn stempel en dan drukte dat een paar keer over de nagel heen. Op mijn middelvinger en ringvinger heb ik twee pogingen tot fluid nail art. Ik heb daarvoor decals gemaakt op mijn nail art mat en er wat siliconen spray bij gebruikt. Het eindresultaat was eigenlijk een best dikke decal, dus ik vind het niet erg mooi. Ook al is het patroon in de nagellak veel complexer en spreekt mij dat juist aan. Als laatste heb ik op mijn pink een smoosh techniek gebruikt waarbij je nagellak op de nail art mat doet en dat met de stempel oppakt en dan op de nagel aanbrengt. Om onverklaarbare reden was dat erg geel geworden. De fluid nail art was wel met de bruine lak erbij gedaan, de andere smooshes niet. Dat heb ik gedaan omdat het bruin de kleuren wat vertroebelde.

The final challenge was to make nail art with a lot of the Pantone colours, namely Pantone Brown Granite, Pantone Lemon Verbena, Pantone Turmeric, Pantone Pressed Rose and Pantone Living Coral. I used two different smoosh techniques and also made some fluid nail art. I wanted a visual how the different techniques give also different results. I’ll tell you for each finger what I did. On my pointer finger I used the smoosh technique I usually do. I dropped some nail polish on my stamper and applied that on my nail in a couple of rounds. On my middle finger and ring finger I’m showing my first tries at fluid nail art. I made decals on my nail art mat used a silicone spray. The end result was a rather thick decal, something I don’t like. But the patterns in the decals are very nice and more complex, something I think is really beautiful. Finally on my little finger nail I used a different smoosh technique. I dotted some polish on my nail art mat and picked it up with my stamper and put that on my nail. For some reason that one turned out really yellow. I only used the brown polish for the fluid nail art, because it made the colours a little muddy.

Collage van alle swatches

Tot slot wil ik jullie nog de collage tonen van alle swatches die langs gekomen zijn de Spring Summer editie van de Polished Pantone challenge.

Lastly I want to show you the collage of all the swatches I made for the Spring Summer edition of the Polished Pantone challenge.

Collage of the nail polish swatches for Pantone spring summer 2019

Ik hoop dat jullie de challenge ook op instagram hebben gevolgd. Als je wilt weten wat de andere deelnemers hebben gekozen, bekijk dan ook onze hashtag #PolishedPantoneSS19!

I hope you’ve also followed the challenge on Instagram. If you’re interested in the swatches of the other participants search our hashtag #PolishedPantoneSS19!

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie

1 reactie

  1. Pingback: Zwart, mintgroen en wit | Jackie's Spare Moments

Reacties zijn gesloten.