Nail art

Pride nail art

Deze week wordt 25 jaar Pride Amsterdam gevierd. Helaas heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat het programma heel erg moest worden aangepast. Alle grote festiviteiten worden doorgeschoven naar volgend jaar. Neemt niet weg dat het zeker aandacht verdiend met een blogpost en een nail art.

This week 25 years of Pride Amsterdam is celebrated. Sadly Covid restrictions changed the planned program and all the grand festivities are scheduled for next year. It still means it deserves a blog post and nail art.

Pride nail art for 25 years of Pride Amsterdam
Pride nail art

Als basis heb ik alle nagels wit gelakt. Mijn duim, die niet mee meedoet op de foto’s is dus nog wit. Daarna heb ik een regenboog gecreëerd met de kleuren roze, rood, oranje, geel, groen, turquoise, blauw en violet. Dit is dus geïnspireerd op het eerste ontwerp van de regenboogvlag door de kunstenaar Gilbert Baker. Over deze regenboog heb ik met zwart een open hartjes patroon gestempeld. Liefde is liefde, in alle vormen!

My base colour is white. Even my thumb nail, that is not included in this picture, is painted white. Over the white base I created a rainbow in the colours pink, red, orange, yellow, green, turquoise, indigo and violet. I took my inspiration from the first rainbow flag by the artist Gilbert Baker. Over this rainbow I stamped in black an open hearts pattern. Love is love, in all shapes and sizes!

A rainbow of polishes used for pride nail art
Polishes used for the rainbow

Hier zie je de nagellak potjes staan die ik heb gebruikt voor de regenboog. Van links naar rechts: KADS zwarte stempellak, L’Oreal Color Riche 215 Monaco Roses, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Essence Shine last & go 78 Orange Skies, Catrice ICONails 68 Turn The Lights On, Dashica Infinity Nails stempelplaat 88, DA Nails (huismerk DA Drogist) 036 Pea Green, Essie Naughty Nautical, Catrice ICONails 61 Me, Myself And My Polish, Essence the gel nail polish 118 ultra violet.

Here’s an overview of the nail polishes used for the rainbow and stamping. Left to right: KADS black stamping polish, L’Oreal Color Riche 215 Monaco Roses, Catrice ICONails 02 Bloody Mary To Go, Essence Shine last & go 78 Orange Skies, Catrice ICONails 68 Turn The Lights On, Dashica Infinity Nails stamping plate 88, DA Nails 036 Pea Green, Essie Naughty Nautical, Catrice ICONails 61 Me, Myself And My Polish, Essence the gel nail polish 118 ultra violet.

Happy pride!

Jackie