Nagellak swatches

Le Mini Macaron: wear test and review

Sorry, ik ben een dag te laat. Gisteravond hadden we een vriendinnenavond op Skype. Daarna ben ik het helemaal vergeten om nog een blog te schrijven.

I’m sorry for being one day late. Last night we had a friends call on Skype. Afterwards I just went to bed and totally forgot about the blog post.

In maart heb ik via de giveaway van Femketje.nl een Le Mini Macaron set in de kleur Fairy Floss gewonnen. Ik heb deze set getest en ik heb ook een aantal kleuren erbij besteld.

In March I was one of the lucky winners of the giveaway of FemketjeNL. I won a set from Le Mini Macaron in the colour Fairy Floss. I tested this set and ordered some more colours myself.

Le Mini Macaron Fairy Floss

Ik heb de set uitgeprobeerd op mijn “andere hand”. De instructies zijn duidelijk. Je moet het eerste laagje heel dun aanbrengen en dan met een tweede laagje het dekkend maken. Alleen als er “dun aanbrengen” staat, dan kan ik dat erg goed. Hier zie je dus drie dunne laagjes. De schattige LED lamp in de vorm van een macaron, zie je nog op de achtergrond op de foto.

I tried this set on my “Cindy” hand. The instructions provided with the set are very easy to follow. It says to paint the first coat really thin and create full coverage with a second coat. But when instructions say “work in thin coats”, I will work in thin coats. So here are three thin coats. The cute LED light is visible in the background of this picture.

Le Mini Macaron, Fairy Floss. 15 days of wear

Na twee weken had ik flinke uitgroei en ook wat slijtage aan de nageleindes en kleine stukjes eraf. De eerste twaalf dagen was de lak perfect blijven zitten, maar de laatste drie dagen werd het toch wat minder.

After two week besides growth I experienced some tip wear and chipping. The first 12 days it stayed on perfectly, but in the final three days some chipping occurred.

Ik was na een paar dagen al overtuigd en bestelde meteen vier kleurtjes die geschikt zijn voor naar kantoor. Als ik gel lak draag, dan heb ik het liefst neutrale kleuren. Want even snel vervangen is er dan niet bij. Ik koos voor de kleuren Rose Gold, Rose Jelly, Pearlescence en Honey Ginger. Ik bracht weer drie dunne laagjes aan. Zoals je ziet geeft dat verschillend resultaat. Fairy Floss is een echte creme nagellak en dekt perfect, Honey Ginger daarentegen is meer een crelly. Dat geeft minder dekking, maar meer glans. Pearlescence en Rose Jelly zijn niet bedoeld als dekkende lakken. Rose Gold is meer een metallic lak. Deze dekt in drie dunne laagjes weer volledig.

I liked the Le Mini Macaron system right away and ordered four more colours myself. With gel polish I always choose neutral colours that are office appropriate. Because you don’t change gel polish so quickly. I ordered the colours Rose Gold, Rose Jelly, Pearlescence and Honey Ginger. I applied three thin coats for each colour. As you can see it’s not all full coverage. Fairy Floss is a true cream polish and has perfect coverage. Honey Ginger is a crelly, meaning less coverage but more shine (and squishiness). Pearlescence and Rose Jelly are not meant as full coverage polishes. Rose Gold is more metallic and is again full coverage in three thin coats.

Inmiddels draag ik de vijf kleuren op mijn rechterhand alweer een week en het zit er nog perfect op. Dus ja, ik ben overtuigd!

I’m wearing the five colours now for a week and it’s still perfect. So yes, I’m in love!

Nog een stukje COVID-19 update. In Nederland zijn de maatregelen verlengd tot eind april. Dat betekent dat we voorlopig nog moeten thuis werken en dat de scholen gesloten blijven. We zijn nog steeds gezond en daar dankbaar voor! Ook beginnen we het sociale leven op een digitale manier in te vullen. Maar dan moeten ik na die gezelligheid niet nog de blog vergeten 😉

Now a little COVID-19 update. The partial lockdown in the Netherlands is extended until end of April. That means that husband and I still have to work from home and that schools remain closed. We’re still healthy and grateful for that! Social life is getting into a new and digital rhythm. But after a happy chatty time, I shouldn’t forget about the blog 😉

Stay safe, stay healthy!

Jackie