Nagellak swatches

Catrice Gold Effect nail polish swatches

Toen ik de nieuwe Catrice Gold Effect nagellakken tegenkwam in de winkel, heb ik meteen zes van de acht kleurtjes gekocht. Maar toen gebeurde er een heleboel en duurde het een tijdje voor het op de blog kwam. Maar bij deze, hier zijn mijn swatches!

When I found the Catrice Gold Effect nail polishes in a nearby drugstore, I immediately bought six polishes from this eight polish collection. And then life happend and it took some time to get it all ready for the blog. However, I made it. Here are my swatches!

Six out of eight polishes Catrice Gold Effect Nail Polish

Deze kleuren heb ik gekocht: 01 Attracting Pomp, 02 Fascinating Grace, 05 Magnificent Feast, 06 Splendid Atmosphere, 07 Lustrous Seduction en 08 Noble Poshness.

I bought the following colours: 01 Attracting Pomp, 02 Fascinating Grace, 05 Magnificent Feast, 06 Splendid Atmosphere, 07 Lustrous Seduction and 08 Noble Poshness.

Catrice Gold Effect Nail Polish 01 Attracting Pomp

Catrice Gold Effect Nail Polish 01 Attracting Pomp

Attracting Pomp is een diep roze-rode kleur met gouden glitters en gouden flakes. Deze kleur dekte in twee laagjes. Ik heb geen top coat gebruikt bij deze swatches zodat je kon zien hoe glad ze zijn ondanks alle glitter die erin is gebruikt.

Attracting Pomp is a deep red shade with pink undertones and with golden glitters and golden flakes. The colour was fully covering in two coats. I didn’t use top coat in these swatches so you could better see if there was any texture going on. But actually there was more a lack of texture despite all the glitters. They all dried down rather smooth!

Catrice Gold Effect Nail Polish 02 Fascinating Grace

Catrice Gold Effect Nail Polish 02 Fascinating Grace

Fascinating Grace had een iets dunnere formule. Deze keer had ik drie laagjes nodig. Deze kleur heeft ook duidelijk zilveren flakes. Het heeft een meer metallic finish. Maar de kleur is een neutrale roze, dus ik denk dat je hem vaak en overal bij kan dragen.

Fascinating Grace had a thinner formula. It took me three coats to get full coverage. This shade has also silver flakes and comes with a more metallic finish. It’s a more neutral pink, so I think you can wear this often and with anything.

Catrice Gold Effect Nail Polish 05 Magnificent Feast

Catrice Gold Effect Nail Polish 05 Magnificent Feast

De collectie heeft drie goudkleurige nagellakken. De meer bronskleurige en lichtgouden nagellak heb ik laten staan. Alleen deze duidelijk geelgouden nagellak heb ik gekocht, omdat ik dit een mooie herfstkleur vind. Magnificent Feast was dekkend in twee laagjes en heeft gouden glitters en gouden flakes.

This collection has three golden shades. I skipped the more bronze gold and pale gold shades and went with this bright yellow gold. I love such a shade for autumn/fall. Magnificent Feast took two coats to full coverage and it has golden glitters and golden flakes.

Catrice Gold Effect Nail Polish 06 Splendid Atmosphere

Catrice Gold Effect Nail Polish 06 Splendid Atmosphere

Splendid Atmosphere lijkt qua formule erg op Attracting Pomp. Het is een prachtige herfstige paarstint. Dekkend in twee laagjes.

Splendid Atmosphere is very similar to Attracting Pomp with the formula. It’s a beautiful autumnal shade of purple. Full coverage in two coats.

Catrice Gold Effect Nail Polish 07 Lustrous Seduction

Catrice Gold Effect Nail Polish 07 Lustrous Seduction

Lustrous Seduction is een donkere vampy kleur. Hier zitten weer wat zilveren flakes doorheen. Hij dekte in twee laagjes. Maar pas met dit soort donkere kleuren altijd op, ze kunnen sneller verkleuringen in je nagels geven.

Lustrous Seduction is a dark berry shade and really vampy. This shade also has silver flakes. It’s fully covering in two coats. But be careful with these dark shades, they are potential stainers.

Catrice Gold Effect Nail Polish 08 Noble Poshness

Catrice Gold Effect Nail Polish 08 Noble Polish

Ik vind de naam Noble Poshness erg grappig voor een kleur die mij doet denken aan de tinnen beeldjes bij mijn grootouders. Noble Poshness is wat dunner qua formule en lijkt daarmee op Fascinating Grace. Ik had het dekkend in drie laagjes. Deze kleur heeft vooral zilveren flakes.

I think the name Noble Poshness is very funny for a shade that reminds me of pewter. The formula is a bit thinner, just like Fascinating Grace. I had full coverage in three coats. This colour has mainly silver flakes.

En dat was het. Welke kleur uit deze collectie spreekt je het meeste aan?

And this is the end. Which colour from this collection really speaks to you?

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie