Stof en lint

Twee mini bloemen clipjes

Doordat ik het op het moment wat drukker heb, lukt het mij niet om regelmatig bloemetjes te maken. Dat is jammer, want ik mis het wel. Ik was nu gevraagd om een paar bloemenclipjes te maken, dus dat was een perfect excuus om weer in mijn stofjes te duiken. Oma had een jurk gemaakt en wilde graag bijpassende haarspeldjes. Aangezien de ontvanger van de jurk nog erg klein (en jong) is, zijn het mini bloemetjes geworden.

I’m rather busy at the moment and have little time to maken my floral hair bows. I miss making them, so I was very happy when grandma asked me to make a pair of matching hair bows for a dress. The recipient of the dress is quit small (and young) so I made tiny flower bows.

Materials used for flower hair bows: satin, organza, mini alligator clips, mini flower flatbacks, clover Kanzashi flower maker pointed petal extra small size

Ik kreeg een strook stof om de kleur van de bloemen op af te stemmen. Hier zie je alle verzamelde materialen: dunne satijn, organza, alligator speldjes, kleine bloemen flatbacks en mijn Clover Kanzashi flower maker in pointed petal extra small size.

I recieved a small scrap of fabric to match the hair bows to. Here you see all my materials after I gathered them: thin satin, organza, alligator clips, small flower flatbacks and my Clover Kanzashi flower maker in pointed petal extra small size.

Small pink flower hair bows with flower centre flatback

Dit zijn de haarspelden geworden.

Here are the finished flower bows.

Small pink flower hair bows with flower centre flatback on the fabric off the dress

En hier nog een foto van de spelden op het stukje stof. De kleuren passen mooi bij elkaar en ze zijn echt heel klein geworden!

And here is a picture of the bows on the fabric scrap. The colours match very beautifully and the hair bows are really small!

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie