Nagellak swatches

Mijn nieuwe gel base

Nu ik een paar maanden aan het bloggen ben, wissel ik veel vaker mijn nagellak dan zeg een jaar geleden. Ik was gewend om minstens vijf dagen met een manicure te doen! Ik merkte dat mijn nagels het niet zo fijn vonden om iedere keer weer door de remover te moeten. Een rondje surfen en reviews later vond ik een aantal opties: na remover een oliebadje doen, peel-off base en soak off gel base.

Een oliebadje na iedere keer mijn nagels schoonmaken leek mij erg onhandig. Nagellak hecht slecht op een vette ondergrond. Dus al dat goeds moet je er eerst weer goed afhalen voordat je kan lakken. Een peel-off base coat leek mij aantrekkelijk, totdat ik van verschillende dames las dat ze veel verkleuring in hun nagels krijgen. Mijn echte leven vraagt van mij dat ik soms met sheer nude polish moet rondlopen (ja ik kom wel eens op heel formele plaatsen…) en dan is verkleuring in je nagels erg onhandig. Dus ging ik voor de laatste optie. Ik kende deze optie al omdat ik al heel lang imabeautygeek lees. En daar had Karen aka Manigeek al vertelt over haar SOG base en tutorials geplaatst. Ik ben op haar adviezen afgegaan en de mogelijkheden van mijn portemonnee 😉

Since I started blogging late January, I change nail polish more often than in the past. I used to wear a mani at least for five days! I noticed that my nails were not that happy undergoing the remover process so often. After researching and reading reviews I learned a few options: an oil bath after remover, peel-off base coat and soak off gel base.

An oil bath every time after removing my nail polish didn’t seem a real solution. Nail polish does not stick to an oily surface.  So that means all the good oil stuff needs to be removed before you can polish again. A peel-off base seemed nice, until I read that multiple ladies suffered from discolouration on their nails. My real life demands that if needed I wear sheer nude polish (yes I sometimes come at very formal places…). Discolouration in my nails is not a good thing. So I went with the final option. I knew about this option for a long time because I am a longtime reader of imabeautygeek. Karen aka Manigeek had told about her SOG base and placed tutorials online. I took her advice as starting point and second came the possibilities of the wallet 😉

RCM Gel Polish Pro Kit, picture by Jackie's Spare Moments

Ik heb de Red Carpet Manicure Gel Polish Pro kit besteld. Deze kit is heel compleet en ik zag een aanbieding voor een heel aantrekkelijke prijs. Daarnaast heb ik op advies van Manigeek bij de Action nog een spiegel en een zachte tandenborstel bij gekocht. Alle andere materialen had ik in huis. Met de tutorial van Manigeek wist ik het tot best een net resultaat te brengen. Ik had er wat last van dat de topcoat weg liep en in mijn nagelriemen liep. En er is wat onder mijn nagels gelopen bij het ‘cappen’, dat geeft een donkere schaduw in de foto. Ik denk dat ik Manigeeks adviezen verder zal opvolgen en mijn RCM base en top op termijn ga vervangen door Gelish.

I ordered the Red Carpet Manicure Gel Polish Pro kit. This kit comes with everything you need and I was lucky to find a good deal. I also went to the Action store (European discounter) and bought a mirror and a soft toothbrush. All the other items Manigeek mentions, were already in the house. With her tutorial I got to an OK result. I had some trouble with the topcoat, it was runny and flooded the cuticles and some came under my nails with capping. It shows as shadows in the picture. I think I will stick to Manigeeks advices and replace the RCM base and top for Gelish in time.

My first try with RCM SOG base

Na een week met de SOG base kan ik er het volgende over vertellen: mijn nagels voelen beschermd en steviger. Als mijn echte leven geen ‘praktische’ nagellengte zou vragen, denk ik dat ik met deze bescherming mijn nagels verder zou kunnen laten uitgroeien. Het wisselen van nagellak gaat erg gemakkelijk. En de SOG base ziet er na het schoonmaken van mijn nagels nog net zo uit als toen ik het aanbracht. Ik heb met mijn rechterhand een stoot gehad. Dat had een flinke nagelbreuk kunnen zijn, maar het was slechts een chip. Niet slecht dus!

After a week with the SOG base I can say that my nails feel stronger and more protected. If my real life wouldn’t ask a more “practical” nail length, I think I could grow my nails out easily. Changing nail polish is very easy and the SOG base looks the same after each nail polish change. I did hit my right hand against a cupboard. It could have been a nasty break, but instead the SOG chipped. Not bad!

SOG gel base with Red Carpet Manicure Structure and Brilliance

Na 12 dagen werd de uitgroei echt goed zichtbaar en na 14 dagen heb ik het vervangen. Bij de eerste keer aanbrengen was ik twee uur bezig. Bij het vervangen op de manier van Manigeek anderhalf uur. Ik heb goede hoop dat met oefening het nog wat makkelijker en sneller kan gaan. Voor het verwijderen van de gel base is het vooral belangrijk dat je GEDULD hebt! Het is belangrijk om het eerder wat langer te laten weken dan hard op de gel te schrapen. Mijn nagels zijn schade vrij door de eerste ronde gekomen, wat betekent dat ik dit blijf doen!

After 12 days the growth started showing and after 14 days I changed the base. At my first attempt it took me two hours. With replacing following Manigeeks advice it took me one and a half hours. When you remove the gel base it is important to be PATIENT! It’s better to soak a little longer than to push hard on your nails. My nails came out damage free through round one, which means I will keep on doing this!

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie