Stof en lint

Haarstrik voor Eerste Communie

Toen mijn vriendin vertelde dat ze nog een haarstrik zocht voor bij de communiejurk van haar dochter, bood ik aan er een te maken. De jurk die ze heeft gekocht is van wit satijn met kant, dus dat was ook de basis voor de haarstrik.

When my friend told me she had not found a hair accessory for her daughter to match her first communion dress, I offered to make one. The first communion dress she bought is white satin with lace, so that was also the theme for the hair bow. 

Materials used for white satin hair bow and lace flower / Clover Kanzashi maker pointed petal

Ik had voor mijn nichtje recent geëxperimenteerd met blauw kant en besloot dat nogmaals in het wit te doen. Deze keer plaatste ik de bloem op een grote satijnen strik.

When I made my nieces hair bows I had experimented with blue lace. I decided to do that again, but this time in white lace. I placed the flower on top of a big white satin hair bow.

Witte satijnen haarstrik met kanten bloem voor eerste communie / White satin hair bow with lace flower

Mijn vriendin kan echt prachtig vlechten. Haar dochter zag er vorige week op haar grote dag dan ook uit als een plaatje! Ik ben speciaal voor hun een keer naar de kerk gegaan. Het was een lange dienst met veel kriebelige kindjes, maar ook een speciaal moment om mee te maken.

My friend is very skilled in braiding her daughters hair. Her daughter really looked picture perfect on her big day last week. I went to church for this special occasion. It was a long service with many twitchy children, but it was a special moment to see.

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie