Polishes I Wore

Polishes I wore in January 2023

De eerste maand van het nieuwe jaar heb ik nagedacht over blog en nagellak. Mijn goede voornemens zijn:
– low buy,
– seizoensgebonden selecties maken,
– toppers gebruiken en
– gewoon mijn collectie gebruiken!
De low buy is vanwege opslagruimte. Ik heb nu meer dan 500 nagellakken en niet veel ruimte voor meer. Door seizoensgebonden selecties hoop ik meer van mijn collectie te gebruiken, omdat ik nogal snel neig naar steeds dezelfde nagellakken te gebruiken. Ik heb mijn toppers nu allemaal bij elkaar gezet, zodat het makkelijker is deze te gebruiken. En het laatste voornemen is om te genieten. Soms is er misplaatste zuinigheid, maar een potje nagellak is heus niet zo snel op. En indrogen en verkleuren zijn serieuze risico’s. Qua blog blijf ik dit jaar mijn best doen om een maandelijks post te schrijven over de lakken die ik heb gedragen.

The first month of the new year is a good moment to reflect on blog and nail polish. I have formulated the following resolutions:
– low buy,
– seasonal selections,
– use the toppers and
– just use the collection!
The low buy is necessary for storage reasons. I have over 500 polishes now and not much space for more. I hope by using seasonal selections I’ll wear a wider range of polishes from my collection, because I tend to wear the same favourites over and over. I have put my toppers together on the same place, so it’s easier to use them. And the last one is added so I just learn to enjoy the collection. I sometimes suffer from an unneeded frugality, but a bottle of nail polish is not used up so quickly. On the other hand drying up and discolouration are larger risks. For the blog I have the intention to keep writing a monthly post about the polishes I wore.

Essie haute in the heat

Essie haute in the heat
Essie haute in the heat

Ik startte het jaar met een dieproze nagellak van Essie. De Pantone kleur van 2023 heet Viva Magenta. Ik zou het omschrijven als een dieproze kleur die richting rood gaat. Aangezien ik niet graag echt rode nagellak draag, maar meestal voor roze-rood ga, heb ik een aardige selectie tevoorschijn gehaald die ik kan gebruiken voor Viva Magenta. Deze opties heb ik gevonden naast Essie haute in the heat: Essie b’aha moment, Essie watermelon, Essie bachelorette bash, OPI Aurora Berry-alis, ILNP play date, Cirque Tourmaline. Ik ben van plan deze gedurende het jaar te dragen. Als eerste heb ik Essie haute in the heat gekozen om te dragen. Ik draag hier twee laagjes met base coat en top coat.

I started the year with a deep pink nail polish by Essie. It was my first pick for Viva Magenta, Pantone’s colour of the year for 2023. Since I don’t really like wearing true reds, I have a lot of deep pink into red polishes. Other options in my collection are Essie b’aha moment, Essie watermelon, Essie bachelorette bash, OPI Aurora Berry-alis, ILNP play date, Cirque Tourmaline. I hope to wear the other polishes during this year. My first pick is Essie haute in the heat. Here I’m wearing two coats with base coat and top coat.

Catrice More Than Nude nail polish 10 Cloudy Illusion with toppers

Catrice More Than Nude nail polish 10 Cloudy Illusion with toppers
Catrice More Than Nude nail polish 10 Cloudy Illusion with toppers

Mijn plan voor januari was om warme, winterse en op sneeuw geïnspireerde nagellakken te dragen. Deze combinatie van toppers over Catrice Cloudy Illusion is een “dupe the vibe” van een indy nagellak. Ik draag hier base coat, twee laagjes van Catrice Cloudy Illusions, een laagje Catrice ICONails 62 I Love Being Yours, een laagje China Glaze Fairy Dust en top coat. Dit was een hele geslaagde combinatie en ik heb het een week gedragen!

My plan for January was to wear cozy, wintery and snow inspired nail polishes. The combination of toppers over Catrice Cloudy Illusion is inspired as a “dupe the vibe” of an indy nail polish. I’m wearing base coat, two coats of Catrice Cloudy Illusion, one coat of Catrice ICONails 62 I Love Being Yours, one coat of China Glaze Fairy Dust and top coat. I was very happy with the result and wore it for a week!

Wikkid Philosopher’s Stone (Magnetic)

Wikkid Philosopher's Stone (Magnetic) and Catrice mini nail lacquer C02 Shiny Lilac Nails
Wikkid Philosopher’s Stone (Magnetic) and Catrice mini nail lacquer C02 Shiny Lilac Nails

Deze combinatie van warme winterkleuren heb ik gekozen om meteen mijn angst om mooie lakken te gebruiken aan te pakken. Ik draag op mijn middelste twee vingers Wikkid polish Philosopher’s Stone (Magnetic) en op de andere nagels Catrice mini nail lacquer C02 Shiny Lilac Nails. Alles in twee laagjes met base coat en top coat. De mini van Catrice is net ietsje lichter dan Essie merino cool, waar ik een normale maat van heb. En Wikkid polish is een indy merk dat helaas niet meer bestaat.

This combination of cozy winter colours was picked to tackle my fear of using certain polishes. On my middle fingers I wear Wikkid Philosopher’s Stone (Magnetic) and on my other fingers Catrice mini nail lacquer C02 Shiny Lilac Nails. Everything is in two coats with base coat and top coat. The mini nail polish of Catrice is just a tad lighter than Essie merino cool, that I have in a normal sized bottle. And Wikkid polish is an indy nail polish brand that no longer exists.

Catrice ICONails 73 I Have A Blush On You with Sally Hansen Miracle top coat 105 Crystal Top Coat

Catrice ICONails 73 I Have A Blush On You with Sally Hansen Miracle top coat 105 Crystal Top Coat
Catrice ICONails 73 I Have A Blush On You with Sally Hansen Miracle top coat 105 Crystal Top Coat

Daarna droeg ik weer een combinatie met een topper. Deze topper is nieuw in mijn collectie, goede reden om meteen te dragen! Ik draag twee laagjes van Catrice ICONails 73 I Have A Blush On You met een laagje Sally Hansen Miracle top coat 105 Crystal Top Coat en uiteraard ook base coat en top coat.

Then I went on with another combination with a topper. This topper is relatively new to my collection, all the more a good reason to wear! I’m wearing two coats of Catrice ICONails 73 I Have A Blush On You with one coat of Sally Hansen Miracle top coat 105 Crystal Top Coat and also base coat and top coat.

A England Waltz Of The Flowers

A England Waltz Of The Flowers
A England Waltz Of The Flowers

A England Waltz Of The Flowers is een nagellak die ik ooit alleen had gebruikt voor een swatch. Tijd om eens te dragen! Waltz Of The Flowers is een grijze holografische nagellak met een paars naar roze duo chroom shimmer. Ik draag twee laagjes met base coat en top coat.

A England Waltz Of The Flowers is one of the many nail polishes that I had only swatched and never worn. Time to change that! A England Waltz Of The Flowers is a grey holographic nail polish with a purple to pink duo chrome shimmer. I’m wearing two coats with base coat and top coat.

Essie Gel Couture closing night with topper

Essie Gel Couture closing night with Wikkid polish Beguiled
Essie Gel Couture closing night with Wikkid polish Beguiled

De laatste kleur voor januari werd Essie Gel Couture closing night. Doordat het weer in januari vooral grijs en bewolkt was geweest, vond ik dit wel een passende keuze. Closing night is een grijze nagellak met een blauwe shimmer. Op de foto komt het wat blauwer over. Ik draag twee laagjes met een topper van Wikkid met fijne holografische glitters en multichroom flakes. Uiteraard ook weer met base coat en top coat.

The last colour I wore for January was Essie Gel Couture closing night. January was mostly overcast and cloudy, so this made sense to me. Closing night is a grey polish with a blue shimmer. It shows more blue in the picture. I’m wearing two coats with the Wikkid topper with small holographic glitters and multichrome flakes. Of course with base coat and top coat.

Until next month!

Jackie