Polishes I Wore

Polishes I wore in December 2022

Allereerst een Gelukkig Nieuwjaar! En dan gaan we nu kijken naar de lakken die ik heb gedragen in december. Deze maand wilde ik kleur, glitter en accent nagels dragen. En dat is gelukt!

First a Happy New Year! Now we will look at the polishes I wore for December. This month I wanted to wear colour, glitter and accent nails with some nail art. And I succeeded!

Catrice ICONails 110 Grapeful with accent nail

Catrice ICONails 110 Grapeful with accent nail
Catrice ICONails 110 Grapeful with accent nail

Ik begon december met paars. Mijn favoriete trui heeft paars erin en daarom koos ik deze nagellak van Catrice. Ik draag twee laagjes met base en top coat. Als accentnagel deed ik een laagje van Hema nagellak 952 Pretend Purple. Dit is een dekkende microflakie nagellak in paars en een groengouden shift. Om het nog wat meer onderscheid te geven, stempelde ik er een dubbelpatroon over in goud. Maar het verstopte de mooie lak van Hema iets te veel.

I started December with purple. My favourite knit sweater has purple in it, so that’s why I chose this polish by Catrice. I’m wearing two coats with base and top coat. As accent nail I added a layer of Hema nail polish 952 Pretend Purple. It’s a full cover microflakie nail polish in purple with a green golden shift to it. To make the accent nail more visible, I stamped a bubble pattern in gold on top. But that hided the pretty nail polish by Hema a bit to much.

Wikkid polish Maria with Catrice Gold Effect Nail polish 03 Magical Allure

Wikkid polish Maria with Catrice Gold Effect Nail polish 03 Magical Allure
Wikkid polish Maria with Catrice Gold Effect Nail polish 03 Magical Allure

Toen kwamen de eerste kerstfeest activiteiten er al aan. Ik koos voor Wikkid polish Maria, een donkere wijnrode nagellak met flakes. Als accentnagel koos ik voor Catrice Gold Effect Nail polish 03 Magical Allure en stempelde er een sterrenpatroon over met KADS min 009 met Catrice ICONails 80 Cherry Bite. Ik draag alles in twee laagjes met base en top coat.

And then the first Christmas festivities started. For the first one(s) I chose Wikkid polish Maria, a deep whine red nail polish with flakes. As accent nail I chose Catrice Gold Effect Nail polish 03 Magical Allure and I stamped a star pattern on top with KADS min 009 and Catrice ICONails 80 Cherry Bite. I’m wearing everything in two coats with base and top coat.

Orly Whispered Lore

Orly Whispered Lore
Orly Whispered Lore

Daarna volgde er weer een week met kerstfeest activiteiten. Orly Whispered Lore is een goudgroene shimmer nagellak, die afhankelijk van de lichtval meer goud of meer groen toont. Ik draag twee laagjes met base en top coat. Als accentnagel stempelde ik kerstbomen, waarover ik een klein beetje Gold Dust van Wikkid polish deed.

Then followed another week with Christmas festivities. Orly Whispered Lore is a golden green shimmer nail polish, that depending on the light leans more gold or more green. I’m wearing two coats with base and top coat. As accent nail I stamped these Christmas trees and on top of the trees I added a little Gold Dust by Wikkid polish.

Catrice ICONails 120 Pink Clay with Morgan Taylor Coming Up Crystal

Catrice ICONails 120 Pink Clay with Morgan Taylor Coming Up Crystal
Catrice ICONails 120 Pink Clay with Morgan Taylor Coming Up Crystal

En dan zijn we aangekomen bij Kerst nagels. Al een tijdje (jaren?) geleden, heb ik een inspiratie foto opgeslagen van een witte inrichting met roze accenten met een witte glitter kerstboom met roze versiering. Dit jaar ben ik er eindelijk aan toegekomen om het idee te vertalen in een kerst nail art. Als eerste heb ik na de base coat 1 laag (ja 1!) aangebracht van Pink Clay. Daarna heb ik een laagje Coming Up Crystal gedaan. Coming Up Crystal is bestaat uit zilveren holografische glitters en gouden shimmer in een lichtroze base. Daarna heb ik als accent nagel roze kerstballen gemaakt via reverse stamping. Ik heb ze van stempelplaat BM-XL215 (nu Maniology). Ik stempelde met Psycho Pink van Hit the bottle nail polish en ik kleurde ze in met Essie need a vacation.

Now we’ve arrived at my Christmas mani. Some time (years?) ago, I saved an inspiration picture of a white interior with pink accessories and a white glittery Christmas tree with pink decoration. This year I finally came around to translate it to a nail art. After base coat I painted one coat of Pink Clay and over that one coat of Coming Up Crystal. Coming Up Crystal has silver holographic glitters and golden shimmer in a light pink base. As accent nail I created these pink Christmas balls through reverse steaming. They are from stamping plate BM-XL215 (now Maniology). I stamped them with Psycho Pink by Hit the bottle nail polish and I coloured them in with Essie need a vacation.

KBShimmer Fizz The Season

KBShimmer Fizz The Season
KBShimmer Fizz The Season

Voor Oudejaarsavond droeg ik KBShimmer Fizz The Season. Omdat ik een gladde finish wilde, gebruikte ik een Ridge Filling base coat en tijdens het drogen gebeurde iets vreemds. Er ontstonden allemaal kleine bultjes. Ik denk dat de nagellak en base coat elkaar niet zo leuk vonden. Maar ik had geen tijd om er iets anders van te maken. Ondanks dat het niet glad was uitgevallen, was de holo en de shimmer nog steeds heel mooi. Als accent nagel tekende ik zelf met een dun nail art penseel wat krullen met DA Nails 045 Bronzed Up.

For New Years Eve I wore KBShimmer Fizz The Season. Because I wanted a smooth finish, I used a Ridge Filling base coat. When the polish was drying something strange happened. A lot of small little bumps started to appear. I think my base coat and nail polish didn’t play nice with each other. I didn’t have time to change, so I just wore it as it turned out. The holo and the shimmer were still very beautiful. As accent nail I painted some curls myself with a thin nail art brush and DA Nails 045 Bronzed Up.

Tot de volgende maand!

Until next month!

Jackie