Nail art

World Music Day

Fijne Vaderdag en ook fijne Wereldmuziekdag! De dag waarop we worden uitgenodigd om zelf muziek te maken of muziek te luisteren. Dit jaar is de uitnodiging om eens muziek van een ander land, in een andere taal of uit een ander cultuur te beluisteren. Want door de COVID-19 pandemie is optreden of samenkomen in veel landen niet mogelijk.

Happy Father’s Day and also happy World Music Day! It’s the day in the calendar that celebrates music en invites anyone to make music or listen to performances of music. This year, because of the COVID-19 pandemic, the invite is to listen to music online from another country, in another language or from another culture.

De maandelijkste Music Mani Collab wilde graag aandacht geven aan deze dag en we hebben er een internationaal thema van gemaakt. We gaven onszelf de uitdaging om een lied van een ander land of in een andere taal of zomaar van ergens op de wereld dat ons aansprak te gebruiken als inspiratie voor nail art.

The Monthly Music Mani Collab wanted to commemorate this holiday. We decided to give ourselves an international theme. We wanted to take inspiration to create nail art from songs that came from a different country, sung in a different language or just randomly spoke to us wherever they came from in the world.

Ik wist meteen al dat ik een andere taal dan Engels wilde gebruiken en dacht eerst aan Clouseau (België). Nederlands gezongen, maar dan uit België 😊 Al zoekend op YouTube kreeg ik Kate Ryan (België) in de lijst. Een van de liedjes die langs kwam was Ella elle l’a, fijn liedje dat herinneringen terug bracht! Maar toch zocht ik nog verder en keek naar liederen van Stromae (België) en Alizée (Frankrijk). Ook Juanes (Colombia) kwam nog langs. Maar uiteindelijk koos ik voor de originele uitvoering van Ella elle l’a van France Gall. Naast dat het een mooi lied is, is het ook een ode aan Ella Fitzgerald, de legendarische jazz zangeres en een aanklacht tegen racisme. Zo kan een lied uit 1987 nog steeds actueel blijken.

Searching for a song I knew right from the start that I wanted to use another language than English. In the Netherlands we listen music from many countries, such as Belgium, Germany, France, Spain, Italy, Great Britain, USA and so on. I started my search on YouTube with songs from Clouseau (Belgium). And I was recommended (in the up next part) Kate Ryan (Belgium). I know her best from the song Ella elle l’a, a song with some nice memories. But I still wasn’t sure and continued the search. I listened to songs from Stromae (Belgium) and Alizée (France). Also Juanes (Colombia) showed up. In the end I chose the original version of Ella elle l’a by France Gall (France). It’s a really beautiful song and an ode to Ella Fitzgerald, the legendary jazz singer. It’s also a protest against racism. So this song from 1987 is still current.

Nail art depicting the song Ella elle l'a by France Gall

De videoclip van Ella elle l’a is in zwart wit met zo op zijn tijd gekleurde tekst. Ik koos ervoor om mijn nagels om en om te lakken met OPI 4 in the morning (bijna zwarte nagellak met een satijn-matte finish) en DA nagellak in de kleur 10 shades of grey. Ik stempelde er muzieknoten en een mond op (zangeres) en zette er met een rode acrylstift ELLA op. Ik werkte het af met een matte topcoat.

The music video of Ella elle l’a is in black and white with at times coloured tekst. I chose to paint my nail alternating with OPI 4 in the morning (almost pearly black with a satin matte finish) and DA Nails in the colour 10 shades of grey. I stamped music notes and lips (singer) and with a red acrylic paint marker I made the letters ELLA. I topped it of with a matte top coat.

Materials used: OPI 4 in the morning, DA Nails 10 Shades of Grey, KADS stamping polishes in black and white, Dashica stamping plate SdP-120, BornPretty stamping plate BP-X07

Dit heb ik gebruikt: OPI 4 in the morning, DA Nails 10 Shades of Grey, KADS stempelnagellak in wit en zwart, Dashica stempelplaat SdP-120 en BornPretty stempelplaat BP-X07.

Materials used: OPI 4 in the morning, DA Nails 10 Shades of Grey, KADS stamping polishes in black and white, Dashica stamping plate SdP-120, BornPretty stamping plate BP-X07.

Stay safe, stay healthy!

Jackie