Nagellak swatches

Catrice Pure Simplicity LE Nail Colour Swatch and Review

Vorige week zag ik bij mijn Kruidvat deze display. Ik had al wat langs zien komen op insta en ik vind deze nagellak potjes er zo leuk uitzien met hun bamboe doppen, dat ik meteen alle kleurtjes heb gekocht.

Last week in my local Kruidvat (Dutch drugstore chain) I saw this display. I had already seen some pics on insta and loved the look of the nail polish bottles with their bamboo lids. I bought all the nail colours of this limited edition collection right away.

The display with Catrice Pure Simplicity Limited Edition

Deze limited edition lijn is helemaal Vegan geformuleerd. Hij bestaat uit lippenstift, blush en nagellak. Zoals je ziet was ik er zo vroeg bij dat de display op 1 blush na nog helemaal compleet was. Laten we dan nu gaan kijken hoe de nagellakken swatchen.

This limited edition is fully vegan formulated. The collection consists of lip sticks, blushers and nail polishes. As you can see I spotted it so early that only one blusher was missing. Let’s see how the nail polishes swatch!

Catrice Pure Simplicity LE C01 Rosy Verve

Catrice Pure Simplicity LE Nail Colour C01 Rosey Verve

Allereerst wil vermelden dat ik op het moment geen transparante soak off gel base draag. Ik heb gewoon geen tijd voor het afweken. Hierdoor zie je wat textuur van mijn natuurlijke nagels op de foto’s.

First I want to mention that I stopped wearing a transparent soak off gel base. I really don’t have time for the soak off process at the moment. That’s why you can see some texture from my natural nails in these swatches.

De eerste swatch was meteen een hele goede. Ik had met Rosy Verve in een laagje al volledige dekking. Het droogt iets donkerder op qua kleur. Hier draag ik dus een laagje kleur en een laagje top coat. Voor alle swatches heb ik Catrice’s eigen Super Dry Gloss Top Coat gebruikt.

I was really impressed when I swatched Rosy Verve. It’s the first colour of this collection that I swatched. I had full coverage in just one coat. It dries down a tad darker. So that’s what I’m showing you, one coat of polish and one layer of top coat. For all the swatches I’m using Catrice’s own Super Dry Gloss Top Coat.

Catrice Pure Simplicity LE C02 Naked Petals

Catrice Pure Simplicity LE Nail Colour C02 Naked Petals

Als tweede swatchte ik Naked Petals. Voor deze kleur had ik twee laagjes nodig, wat eigenlijk de standaard is voor nagellak. Deze nagellak heeft een lichte shimmer die je niet meer ziet op de nagel, maar wel kan zien in het potje. Ik draag hier dus twee laagjes en top coat.

My second swatch was with Naked Petals. I needed two coats for this colour, which is completely normal for nail polish. This polish has an almost invisible shimmer on the nails, but it shows better in the bottle. I’m wearing two coats and top coat.

Catrice Pure Simplicity LE C03 Coral Crush

Catrice Pure Simplicity LE Nail Colour C03 Coral Crush

Met Coral Crush gebeurde iets vreemds nadat ik de top coat over twee laagjes aanbracht. Het verkleurde. Hoe langer ik wachtte hoe dieper de verkleuring werd. Mijn top coat is nog behoorlijk nieuw en ook nog helemaal helder. Mijn theorie is dat er een reactie tussen de top coat en de pigmenten van de nagellak de oorzaak van de verkleuring is. Toen ik de nagellak eraf haalde met aceton was deze ook helemaal blauw/paars en niet meer helder koraal. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt, maar als mensen er meer van weten: laat het weten in de reacties! Ik ben nieuwsgierig!

Nu nog kort verder over de nagellak. Ik had twee laagjes nodig voor volledige dekking. Deze nagellak heeft ook deze subtiele shimmer die je beter in het potje ziet dan op de nagel. Ik draag hier twee laagjes en top coat.

When I swatched Coral Crush something weird happened after I applied the top coat. It started to change in colour. And the longer I waited the deeper the colour change became. My Catrice top coat is still rather new and completely clear. My theory is that some reaction took place with the top coat and the pigments of the polish. Because when I took it of with nail polish remover (aceton) it turned completely blueish purple and was no longer a bright coral. I have never experienced this before, so if people now more about this: let me know in the comments! I’m curious as to what has happened!

Now back to the polish. I needed two coats for full coverage. The polish has a subtle shimmer that shows better in the bottle than on the nail. I’m wearing two coats and top coat.

Catrice Pure Simplicity LE C04 Moody Plum

Catrice Pure Simplicity LE Nail Colour C04 Moody Plum

Met Moody Plum zijn we gelukkig weer terug bij de goede start. Wederom volledige dekking in een laagje. Ik laat je dus ook 1 laagje zien met top coat. Deze nagellak droogt ook iets donkerder op.

When swatching Moody Plum we were back with the impressive start. It’s another one coater! So I’m showing you one coat with top coat. This colour dries down a little darker than in the bottle.

Wat vinden jullie van deze collectie. Zitten er kleurtjes bij die je graag wil hebben?

What do you think of this collection? Are there colours you really love?

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie