Stof en lint

Twee haarclipjes van onze kleine ballerina

Afgelopen week is Dochter negen jaar geworden. Zoals ieder jaar heb ik voor haar een passend haarspeldje voor bij haar verjaardagsjurk gemaakt. Toch is dat niet wat ik vandaag laat zien. Al rommelend door haar doos met haarspelden kwam ik dit setje tegen met balletschoenen. Ik heb dit voor haar vijfde verjaardag gemaakt, alweer vier jaar geleden. En het deed iets met me.

Last week Daughter turned nine years old. Like every year I made a hair accessory that matched her birthday dress. But I won’t show that today. I was going through her box of hair clips and found this set floral hair bows with ballet shoes. I made them when she turned five years old, four years ago. And it touched me.

A pair of flower hair bows with ballet shoes in centre, made for Daughters 5th birthday

Ik moest denken aan het vijfjarige kleutermeisje dat haar zinnen had gezet op balletclipjes. Ik heb heel hard mijn best moeten doen om iets met balletschoenen te vinden. Gelukkig was ik succesvol en deze clipjes waren toen snel gemaakt. Oh, en kijkend naar deze clipjes kan ik jullie nog prima vertellen hoe ik ze heb gemaakt. Ik heb met de Clover Kanzashi Flower maker pointed petal size small twee witte bloemen van satijn en twee roze bloemen van organza gemaakt. Ik heb ze op elkaar gelijmd, balletschoenen in het midden en klaar.

It reminded me of the five year old pre-schooler that really wanted ballet hair clips. I had to search very hard to find a place where they sold these raisin ballet shoes. Luckily I was successful and the bows were quickly made. And looking at them I can still tell you how they were made. I used the Clover Kanzashi Flower maker in Pointed petal size small and made two white satin flowers and two pink organza flowers. I glued it all together, ballet shoes in centre and done.

Dochter zit al op balletles sinds ze 3,5 jaar oud is. De vrolijke kleuterlessen zijn inmiddels overgegaan op serieuzere lessen waarin aan de barre wordt geoefend. De posities kent ze perfect uit haar hoofd en ook andere passen begint ze bij hun officieel franse namen te noemen. De dansende balletprinses die als kleuter deze clipjes kreeg is inmiddels een dansende schooldame geworden. Haar haar is veel langer en deze kleine clipjes worden eigenlijk niet meer gedragen. Toch zal ik ze in haar haarspelden bak ze blijven bewaren. Gewoon. Zodat ik ze af en toe nog tegen kom en dan kan glimlachen om het grappige kleine meisje dat ze was toen ze deze voor het eerst heeft gedragen.

Daughter has ballet lessons since she is 3.5 years old. The more fun toddler and pre-school lessons are now more serious lessons for school kids. She exercises at the barre, knows the ballet positions and most routines are now called by their official French names. The little ballet princess that received these hair clips as pre-schooler is now a dancing elementary school girl. Her hair is much longer and these bows are no longer in use. I will keep them in her hair bow box though, just because. So I can find them every once in while and think and smile of the little girl she was when she first got them.

Worden jullie ook wel eens overvallen door nostalgie als je iets vindt? Laat het mij weten.

Are you sometimes nostalgic about past times when you find something? Let me know and let’s chat.

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie