Nagellak swatches

Essie Gel Couture x Reem Acra

Het is mei! Iedereen heeft wel een verhaal bij de maanden van het jaar. Mijn verhaal bij mei is dat we in deze maand zijn getrouwd! Daarom wil ik deze maand proberen romantische nail art te maken die je eventueel ook op je bruiloft kan dragen.

It’s May! With every month of the year comes a story. My story with May is that it is our wedding anniversary month! So this month I want to make romantic nail arts that could also be worn on your wedding day.

Een mooie opener van mijn romantische meimaand is de Essie Gel Couture wedding collection van Reem Acra. Deze collectie bestaat uit zes nagellakken, waarvan ik er vier heb gekocht.

A good start for this romantic month of May is the Essie Gel Couture wedding collection by Reem Acra. This collection is made up of six polishes and I bought four. 

Essie Gel Couture x Reem Acra moments to mrs., picture perfect, forever family and getting intricate

Van links naar rechts: moments to mrs., picture perfect, forever family en getting intricate.

Left to right: moments to mrs., picture perfect, forever family and getting intricate.

Ik heb van deze kleurtjes swatches gemaakt. Omdat ik prachtig licht had die dag, lukte het mij om macro’s te maken. Ik heb met een wat ongemakkelijke handpositie ervoor gekozen om mijn ringvinger eruit te lichten. Ik heb iedere lak op dezelfde manier aangebracht: base coat, twee laagjes kleur, geen top coat.

I made swatches of these four. I had beautiful light that day, so I was able to make macro shots. I was a bit uncomfortable, but I decided to let my ring finger be the main focus (wink wink). I treated each polish the same: base coat, two coats of colour, no top coat.

Met de klok mee zijn dit forever family, getting intricate, picture perfect en moments to mrs.

Clockwise it’s forever family, getting intricate, picture perfect and moments to mrs.

Forever family is een roodroze tint met shimmer. Hij is volledig dekkend en heel feestelijk! Getting intricate is een lichtblauw die perfect is als accent en die je kan gebruiken voor “something blue”. Picture perfect is sheer met kleine gouden flakes. Deze melkwitte lak heeft wel wat weg van de lak die ik op mijn eigen trouwdag droeg. Tot slot is er moments to mrs. Deze is ook sheer met grotere flakies. De kleur zou ik omschrijven als lavendelroze. Ik heb moments to mrs. gekozen om een nail art mee te doen.

Forever family is a mulberry red nail polish with shimmer. It’s fully covering and very festive! Getting intricate is eggshell blue. It’s perfect for an accent nail to be your “something blue”. Picture perfect is a sheer nail polish. It’s a milky white with small golden flakes. It reminds me a lot of the polish I wore on my own wedding day! Finally moments to mrs. is also a sheer nail polish with flakies. I would describe the colour as lavender pink. I chose moments to mrs. for a nail art.

Essie Gel Couture moments to mrs., Essie need a vacation, Dashica stamping plate SdP-120 and Nicole Diary stamping polish white

Ik pakte voor de nail art deze spulletjes: Essie Gel Couture moments to mrs., Essie need a vacation, Dashica stempelplaat SdP-120 en Nicole Diary stamping polish white.

I collected the following: Essie Gel Couture moments to mrs., Essie need a vacation, Dashica stamping plate SdP-120 and Nicole Diary stamping polish white.

DSC08246-Edit-Edit_edited-2

Ik lakte eerst een wat dikker laagje Essie need a vacation en deed daarover een laagje Essie Gel Couture moments to mrs. Daarna stempelde ik het randje met de hartjes op mijn nagels met Nicole Diary in wit. Het was de eerste keer met deze stempellak en mijn top coat was er niet echt vriendjes mee. Je ziet op mijn tips dat het een beetje is uitgesmeerd.

I started with a medium thick coat of Essie need a vacation. After that I followed with a coat of Essie Gel Couture moments to mrs. I stamped the hearts with Nicole Diary in white. It was the first time I used this stamping polish. My top coat and this stamping polish do not really like each other because it smeared a bit.

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie