Nagellak swatches

Twee swatches Essie Expressie

Vandaag heb ik twee swatches voor jullie van Essie Expressie. Deze lakjes heb ik gekregen van mijn vriendin. Zij had de Essie Adventskalender en dacht dat het wel leuk zou zijn als ik deze twee op de blog wat aandacht gaf. Essie Expressie is een lijn van Essie die sneldrogend is. Het idee is dat je twee laagjes aanbrengt en meteen door kunt met je dag.

Today I have swatches for you of two polishes from Essie Expressie. My friend gave me these. They are from her Essie Advent calendar and she thought they deserved some attention on the blog. Essie Expressie is a relative new line by Essie of quick dry polishes. The idea is that you paint two coats and quickly get on with your day.

Essie Expressie angled brush
Essie Expressie angled brush

Het eerste wat mij opviel is dat het kwastje wat schuin staat. Dat is een bewuste keuze volgens de Essie website en helpt met snel en precies lakken. Maar voor iemand die al vele jaren met rechte kwastjes lakt, was het even opletten. Maar verder heb ik er geen last van gehad.

The first thing I noticed was the angled brush. According to the Essie brand website a conscious choice and it should help with quick and precise painting. But for someone who has painted her nails for many years with straight brushes, I needed to pay some attention to it. It didn’t effect my painting in the end.

Essie Expressie air dry

Essie Expressie air dry
Essie Expressie air dry

Als eerste is hier Essie Expressie air dry. Een hele mooie blauw. Ik heb de instructie gevolgd. Dit zijn twee laagjes zonder top coat. De nagellak is wat dunner, maar dekt goed. En is ook heel snel droog!

First I’m showing you Essie Expressie air dry, this gorgeous blue. I did just as the instruction said, two coats no top coat. The nail polish is a little thinner that I’m used from Essie, but covered well. It dried very quick!

Essie Expressie second hand, first love

Essie Expressie second hand, first love
Essie Expressie second hand, first love

De andere kleur in de Adventskalender was second hand, first love. Deze kleur is meer een klassieke roze Essie nagellak kleur. Wederom twee laagjes en geen top coat.

The other colour in the Advent calendar was second hand, first love. This is a more classic Essie pink. Again two coats and no top coat.

Uiteindelijk vond ik het heel leuk dat ik deze kleurtjes van mijn vriendin kreeg. Ik heb het nagekeken, maar ik zie alleen mogelijkheden om ze online te kopen. Ik heb ze niet lang genoeg gedragen om iets te kunnen zeggen over hoe lang ze mooi blijven, maar ik kan dus wel zeggen dat ze snel drogen. Wel denk ik dat je bij langere nagels misschien een derde laagje nodig zal hebben voor sommige kleurtjes.

I really liked this gift from my friend. I searched for it, by I could only find online retailers for the Netherlands. I didn’t wear them long enough to say anything about longevity, but I can tell you that they are really quick drying. I do think that with longer nails you might need a third coat for some of the colours.

Stay safe, stay healthy!

Jackie