Nagellak swatches

Pantone colour of the year 2020: Classic Blue

Voor het jaar 2020 heeft het Pantone instituut weer haar voelsprieten uitgezet en koos toen Classic Blue. Deze blauwe kleur straalt rust en vertrouwen uit, iets dat de wereld nu goed kan gebruiken bij de start van het nieuwe decennium.

Trend analysis and additional thoughtful consideration let the Pantone Institute to pick Classic Blue for Color of the Year 2020. This shade of blue has reassuring qualities, something the world can use as we cross the threshold into a new era.

Pantone color of the year 2020 Classic Blue, picture courtesy of Pantone Institute

Pantone gebruikt dit beeld van twee mensen die elkaar ontmoeten in het blauw van een avondlucht om de kleur te promoten. Ik vind het een heel mooi beeld.

Pantone uses this image of two people meeting with the backdrop of a dusky sky to communicate Classic Blue. This really speaks to me, I really like this image.

Natuurlijk zou het mijn blog niet zijn, als ik er geen passende nagellak bij gezocht zou hebben. Ik heb mijn eerste match gevonden in Etos Nail polish 44 Marrakech. Ik laat hier twee laagjes zien met top coat. Het eerste laagje was ongelijkmatig, maar een tweede laag resulteerde in deze prachtige dekkende blauwe kleur.

Of course on my blog we are looking for a matching polish. I found my first match in Etos Nail polish 44 Marrakech. I’m showing two coats with top coat. First coat was a bit streaky, but the second coat gave full coverage for this beautiful blue shade.

Ik verwacht in de loop van het jaar vast nog wel een andere nagellak in deze kleur te kopen. Dan zal ik een update maken van deze blog post.

I expect that I will buy another polish in this blue shade during the year. When that happens, I’ll give an update on this blog post.

Tot de volgende keer!

Until next time!

Jackie